Czarny olejek rycynowy – co to w sumie jest i czym się odróżnia od normalnego olejku rycynowego, jaki zakupimy w każdej aptece? Czy jego parametry są do tego stopnia lepsze, iż opłaca się właśnie w niego zainwestować?

Olejek rycynowy ma dużo zastosowań w kosmetyce. W głównej mierze stosowany jest do wzmacniania ja również pielęgnacji włosów. Poza tym częstokroć jest również wykorzystywany między innymi do buzi oraz rzęs.

Co w takim razie odróżnia jamajski olejek rycynowy oraz z jakiej przyczyny zdecydować się na olejek Black Castor Oil?

Po pierwsze na korzyść czarnego oleju rycynowego przemawia metoda jego produkowania. Jest on mniej groźny dla ciała i nie zatyka porów, co ma duże znaczenie przy pielęgnacji włosów oraz cery. Po drugie jest to towar w zupełności zgodny z prawami natury. Po trzecie można do stosować do każdego typu włosów.

Jak używać jamajski olejek rycynowy na włosy?

Najpierw należy nie zapomnieć o regularności gdyż bez tego możemy nie uzyskać zamierzonych efektów lub będziemy potrzebowali na to trochę więcej czasu. W necie można wyczytać mnóstwo propozycji stosowania tego rodzaju preparatów. Naszym zdaniem najwłaściwsze jest stosowanie czarnego oleju rycynowego na włosy 3 razy w tygodniu na noc. Rano po pobudce trzeba skrupulatnie zmyć produkt. Olejek należy nanieść zarówno na skórę głowy, jak i na same włosy.

Olej rycynowy na brwi i rzęsy

Olej ten super sprawdza się także w przypadku brwi jak również rzęs. W wypadku rzęs powinno się uważać aby produkt nie dostał się do oczu! Na rzęsy olej najlepiej nakładać oczyszczoną szczoteczką od tuszu. Uzywać 2-3 razy w tygodniu, żeby po 2-3 tygodniach zobaczyć zadowalające efekty. Jeżeli chodzi o brwi to systematyczność użykowania jest podobna. najlepiej nałożyć patyczkiem do uszu i następnie dokładnie rozprowadzić niewielką szczoteczką. O poranku zlikwidować.

Zapraszamy także do zapoznania się z artykułem o 5 głównych zastosowaniach olejktu rycynowego.